Pracujte v zemědělství pro budoucnost

Tradice a inovace. Jak to jde dohromady? Možná to bude znít jako protimluv, ale to jen na první pohled. Když odhalíme závoj předsudků, uvidíme, že i k tradicím lze přistupovat moderně. A platí to i v zaměstnání. Dnes jsme velkou část našich životů přesunuli na internet, ale pořád se najdou lidé, kteří se raději drží fyzického světa a klasičtějších povolání. Zároveň však vědí, že ani tady se pokrok zastavit nedá. Pojďme se na to podívat zblízka a v konkrétní oblasti: zemědělství. Možná, že právě vás tato tematika zaujme a objevíte chuť se pustit do takového dobrodružství.

Když se řekne zemědělství, většina z nás si asi představí nekonečné lány ornice, žlutou řepku, v lepším případě žluté obilí a zemědělskou techniku. Dnes už ale obživu obyvatel nemusejí zastávat jen traktory a nadměrné dávky hnojiv. Navíc se evropské zemědělství postupně dostalo pod přísnou kontrolu nejrůznějších úřadů pro ochranu životního prostředí, zároveň s požadavky na vysoké standardy přicházejí i experti na výživu a zdraví. Vypadá to jako docela komplikovaný problém, ale lidé umějí čelit výzvám… a mají rádi novoty. 

Jednou z životaschopných alternativ k zemědělství, jak ho známe, je aquaponie: pěstování rostlin ve vodě. Ne, nebudeme pěstovat rýži. Řeč je o vertikálním zemědělství, kde půdu nahradila voda a hnojivo ryby, přesněji rybí metabolické výměšky. Jedná se o vysoce efektivní způsob produkce, aniž dochází k devastování životního prostředí nadměrným užíváním hnojiv či pesticidů a plýtvání vodou. Princip je jednoduchý: ryby poskytují výživu rostlinám a rostliny zase rybám čisté životní prostředí. Kromě minimální ekologické zátěže  je výhodou vodního zemědělství prakticky celoroční přísun potravin, protože pěstební systémy se nacházejí v krytých, vyhřívaných halách.

Future Farming

Zajímá vás, koho ve Future farming právě hledají? Není nic jednoduššího, než se prokliknout na profil firmy a tam si najít svoje příští zaměstnání.

Pokud nemáme prostor pro ryby nebo je nedokážeme zpracovat, můžeme využít jiný vertikální pěstební systém, a sice hydroponii. Jedná se o další vodní technologii, kam stačí dodat pouze hnojivo speciálně vyvinuté pro aquakulturu. Aquaponie i hydroponie jsou nadějí pro budoucnost v zásobování populace potravinami i šancí pro udržitelný život bez plýtvání.

Vývoj těchto technologií probíhá ve spolupráci s renomovanými vědeckými pracovišti, ale zapojit se může kdokoli. Pokud se chcete podílet na unikátním projektu, který má budoucnost a významný společensko-ekologický přesah, společnost Future Farming vás přivítá s otevřenou náručí. Tato brněnská firma vlastní a provozuje farmy, ale zároveň je staví a prodává aquakulturní technologie. V současnosti je v chodu několik farem, kde probíhá výzkum i komerční produkce potravin včetně ryb.   

Záleží vám na budoucnosti lidstva i planety? Podívejte se na web Future Farming, jaké nabízí pracovní pozice. A je jedno, jestli jste profesionál s mnohaletými zkušenostmi či junior, zda preferujete manuální práci nebo dáváte přednost administrativě. Ve Future Farmingu má otevřené dveře všem.

  • Share this post

    Mějte přehled o nejnovějších pozicích a přístup k VIP článkům

    Přihlaste se k odběru čerstvých aktualit, VIP článků a nejnovějších pozic, které vám mohou pomoci nastartovat kariéru.


    Karierio by Frontman

    Frontman pomáhá inovativním firmám růst v těchto oblastech: technologie, zemědělství, development a služby. Propojuje firmy s talenty a talenty se zajímavými pracovními příležitostmi. A to vše začíná právě tady na kariérním portálu Karierio!