Chytří pomocníci pro váš životopis

Napsat „sívíčko“ není přece žádná věda. Nebo ano?

Tři, dva, jedna… tužku do ruky a jde se psát. Kdepak, vítejte v úžasné době moderních technologií, kdy se nemusíte bát krkolomného tvoření dlouhého životopisu. Existuje řada nástrojů, které máte k ruce. Stačí o nich vědět. Dokončili jste studia a stojíte na začátku profesní pouti? Nebo toužíte změnit směr vaší kariéry? V obou případech platí, že mít žhavé CV je nezbytnost. Díky našim tipům na inovativní nástroje a pomocníky při psaní životopisu, to půjde jako po másle.

Aplikace, weby a AI

Je jich neskutečné množství. Když zadáte do Googlu aplikace pro psaní CV, vyjede vám nezměrné číslo nabídek. Mobilní aplikace vám umožní mít současné CV neustále po ruce a snadno ho upravovat podle aktuálních potřeb. Zvolíte typ šablony, která koresponduje s vaším karierním záměrem a následně se řídíte manuálem k vyplnění faktických informací. Grafický design si vezme na starost aplikace a přehledně vás provede celým procesem. Tradá, životopis je na světě během několika minut.

životopis

TIP

Výrazný vliv na atmosféru v kanceláři mají ale nejen vaši kolegové a nadřízení. Svou nezastupitelnou roli hrají také rostliny a zvířata. Podívali jsme se v článku na pravidla, která byste měli dodržovat, pokud si plánujete kancelář příjemně oživit.

Jak vybrat?

Dáme vám několik konkrétních tipů a vymazlené weby a aplikace, mají pozitivní uživatelské recenze a nabízejí podobné služby. Tyto „CV makery“ nejsou pasivními tvořiči životopisů, ale většinou při tvorbě používají umělou inteligenci, která se postará, aby bylo CV opravdu in. Nehledejte mezi nimi rozdíly v kvalitě, vybrali jsme jen ty, které nám přijdou nejlepší a je na vás, co vám zrovna sedne.

Novorésumé je webová platforma specializovaná na tvorbu profesionálních životopisů a motivačních dopisů. Nabízí moderní a vizuálně atraktivní šablony, které vám umožní docela snadno vytvořit nápaditý životopis. V několika přehledných krocích vás navede až k vytvoření PDF, které si pohodlně stáhnete a životopis je hotový a volně k použití.

Mezi další šikovné aplikace se řadí například Enhancv, CVapp, VisualCV, Jobscan a Zety Resume Builder. Nabízejí vysoce kvalitní a efektivní služby, pokročilejší nástroje a širokou škálu možností pro tvorbu a úpravu životopisů. Obvykle mají i snadno použitelné uživatelské rozhraní a intuitivní navigaci. To znamená, že se vám podaří vytvořit životopis rychle a bez zbytečných složitostí.

Uvedené CV makery poskytují široký výběr šablon, které by měly korespondovat s nejrůznějšími profesemi. To vám umožní vybrat si design, který bude nejlépe reprezentovat váš profesní profil a zkušenosti. Jedná se o placenou službu? Nutno říci, že i v základní verzi, která je zdarma, můžete životopis vytvořit, ale jste ochuzeni o bohaté šablony a řadu funkcí, jako je například možnost online úprav atd. Pokud máte čas, projděte si jednotlivé poskytovatele, abyste měli konkrétní představu, co a za kolik peněz můžete získat. Následně si zhodnoťte, zda vám stačí bezplatná verze, nebo si připlatíte za lepší služby.

Vybrali jste si pomocníka, zvolili šablonu, vyplnili, co bylo potřeba a teď je třeba vdechnout životopisu život. Generátory vám vytvoří vzhled a pomohou vyplnit obsah, ale CV je třeba ještě individuálně upravit tak, aby co nejlépe reflektovalo vaše dovednosti a zkušenosti. Pečlivě ho zkontrolujte a vdechněte mu duši. Víte jak?

Co musíte udělat vy a nikdo jiný?

Využívejte klíčová slova: Řada společností používá systémy sledování uchazečů (ATS) k posuzování životopisů na základě konkrétních výrazů. Použijte relevantní klíčová slova pro danou pozici, čímž zvýšíte pravděpodobnost úspěšného průchodu prvním screeningem.

Zvýrazněte své úspěchy: Místo pouhého výčtu pracovních povinností zdůrazněte, co se vám povedlo na jednotlivých pozicích. Nebojte se být konkrétní a vypíchněte příklady, které ilustrují, jak jste přispěli v předchozích zaměstnáních.

Zůstaňte struční: Ačkoli je důležité zahrnout všechny relevantní zkušenosti a dovednosti, dbejte stále na to, aby váš životopis byl stručný a přehledný. Volte jednostránkový formát a použijte odrážky pro snadnou čitelnost.

Ochrana před AI: Řada náborářů používá spolehlivé nástroje na detekci AI, jako například AI Detector. Pokud použijte aplikaci nebo web, který používá umělou inteligenci, je dobré si nechat text zkontrolovat, aby nevykazoval zjevné znaky vygenerovaného textu.

LinkedIn

LinkedIn je profesionální sociální síť, která je zaměřena na budování a udržování profesních kontaktů, prezentaci dovedností a zkušeností a vyhledávání pracovních příležitostí. Toto médium je výborným způsobem, jak se prezentovat zaměstnavatelům a rekrutérům a ukázat svůj profesní profil širšímu pracovnímu světu. Do svého soukromého profilu jednoduše vypíšete pracovní zkušenosti, můžete přidat doporučení a ukázky práce. Můžete dokonce jednoduchým způsobem nahrát životopis ve formátu PDF a následně už aktivně reagovat na konkrétní nabídky.

Europass

Jedná se o iniciativu Evropské unie, která usnadňuje tvorbu standardizovaného životopisu, který je uznáván v celé Evropě. Webová stránka poskytuje možnost vytvořit životopis ve formátu, který je jednoduše srozumitelný a široce použitelný v rámci EU. Nevíte jak na to?

  1. Navštivte webovou stránku Europass.
  2. Zvolte sekci „Vytvořte svůj životopis“.
  3. Projděte jednotlivými sekcemi, abyste vyplnili své osobní údaje, vzdělání, zkušenosti, dovednosti atd.
  4. Můžete přidat certifikáty nebo osvědčení, které máte.
  5. Po dokončení zkontrolujete náhled svého CV a následně jej stáhnete ve formátu PDF.

Canva

Canva je platforma pro grafický design, která nabízí širokou škálu šablon pro různé účely, včetně životopisů. Můžete zde celkem snadno vytvořit kreativní a moderní CV, který se bude odlišovat od klasických formátů. Její uživatelské rozhraní je přehledné a intuitivní, a i v základní, neplacené, verzi nabízí zajímavou škálu šablon. Po dokončení je možné stáhnout životopis ve formátu PDF, JPEG nebo PNG.

Chat GPT

Jazykový modul, založený na umělé inteligenci, je schopen vytvořit obstojný životopis a pokud si nevíte rady, doplní za vás i „omáčku“. V tomto případě nehledejte pomoc s grafikou a designem, ale čistě obsahovou částí.

Mobilní aplikace, webové platformy a umělá inteligence, to všechno jsou pomocníci, kteří vám pomohou vytvořit profesionální a atraktivní CV během několika minut. Ušetří práci a vygenerují dokonalý grafický design. Jen nezapomínejte, že právě individuální informace a kousek vaší duše v textu, dodají životopisu potřebnou odlišnost a osobitost. Věříme, že s našimi tipy budete úspěšní v hledání nových pracovních příležitostí. Hodně štěstí!

  • Share this post

    Mějte přehled o nejnovějších pozicích a přístup k VIP článkům

    Přihlaste se k odběru čerstvých aktualit, VIP článků a nejnovějších pozic, které vám mohou pomoci nastartovat kariéru.


    Karierio by Frontman

    Frontman pomáhá inovativním firmám růst v těchto oblastech: technologie, zemědělství, development a služby. Propojuje firmy s talenty a talenty se zajímavými pracovními příležitostmi. A to vše začíná právě tady na kariérním portálu Karierio!