Pracovní aplikace – váš nejlepší kolega

Víte, že existují pracovní aplikace, které vám pomohou zvýšit produktivitu a zároveň se vyrovnat s únavou v práci? Efektivita, struktura a organizace úkolů, hluboká a intenzivní práce mozku a zdraví. To jsou parametry, které tyto pracovní aplikace hlídají. Je jich nespočet, některé lepší, jiné méně. Vybrali a vyzkoušeli jsme pět z nich.

Headspace

Aplikace pro meditaci a relaxaci, která vám pomůže udržet si klid a zvládnout stres. Pomocí krátkých meditačních cvičení si můžete na chvíli odpočinout, zbavit se neproduktivních myšlenek a nabrat novou energii. Headspace vám vygeneruje, kdy si udělat krátkou přestávku a obnovit energii. Můžete začít s krátkými meditačními cvičeními, která jsou navržena tak, aby vám pomohla zbavit se stresu, uklidnit mysl a posílit koncentraci.

Kromě meditací nabízí aplikace i různé programy zaměřené na specifické oblasti, jako je zvýšení kreativity, zvládání pracovního stresu, zlepšení spánku a další.

Základní verze Headspace poskytuje omezený přístup k funkcím a meditačním cvičením. Pro úplný přístup k rozšířeným funkcím a programům je zapotřebí předplatné. Můžete využít čtrnáctidenní zkušební verzi, ovšem potom vás bude plný přístup stát 225Kč za měsíc.

Původní verze aplikace Headspace byla primárně zaměřena na anglicky mluvící publikum, nyní nabízí podporu i pro další jazyky. Nicméně, rozsah dostupných programů a meditací v dalších jazycích může být omezený ve srovnání s anglickou verzí.

Pracovní aplikace

TIP

Můžete hádat, který typ firem je nejvíc nakloněný pracovním aplikacím… Ano, jsou to startupy! Pokud se rozhodnete pro práci v takovém prostředí, připravte se na různá specifika, která jsme vám raději sepsali v samostatném článku.

Pracovní aplikace Pomodoro 

Pomodoro metoda, byla vyvinuta italským výzkumníkem Francescem Cirillem v 80. letech. Je připravena tak, aby zvýšila produktivitu a soustředění. Rozděluje pracovní dobu na krátká časová okénka intenzivní práce a odpočinek. Jak to funguje? Pomodoro aplikace pracuje jako efektivní časovač, který vás upozorní na začátek a konec každého „pomodora“. Koncentrace zpravidla trvá 25 minut, následovaných 5 minutami odpočinku. Po čtyřech pomodorech si pak dáte delší přestávku, trvající obvykle 15 až 30 minut. Tento cyklus se opakuje.

Najdete více aplikací, které fungují na uvedeném principu. Jejich cílem je člověka dostat do hlubokého soustředění, ve kterém bude jeho práce vysoce efektivní. Přestávky mezi pomáhají obnovit energii a zvýšit soustředění na další úkoly. Tato pracovní aplikace není pro každého. Funguje na základě pevně stanovených časových úseků, což může být omezující. Nejsme stroje, ale lidi. Předdefinovaná délka pomodoros může být omezující a přestávek nemusí vyhovovat všem. Může se stát, že se zaberete do práce a už vám pípá pauza.

Todoist

Pracovní aplikace pro správu úkolů, která pomáhá efektivně organizovat práci a držet vás na správné cestě. Můžete v ní vytvářet seznamy úkolů, nastavovat priority, což umožní pracovat systematicky a neměli byste na nic zapomenout.

Potěšilo nás jeho jednoduché a přehledné rozhraní. Aplikace je intuitivní a snadno se ovládá, umožňuje rychle a efektivně vytvářet seznamy úkolů a plánovat práci. Jednoduše vytvoříte nový úkol, přidáte popis, nastavíte datum plnění a přiřadíte ho k projektu nebo konkrétnímu týmu. Todoist nabízí prioritizaci. Díky tomu máte šanci si vytvořit jasnou strukturu a hierarchii v rámci svých úkolů, což vám pomůže lépe se orientovat a zaměřovat na ty nejnaléhavější a důležitější z nich.

Todoist nabízí placenou verzi s rozšířenými funkcemi, zatímco varianta zdarma je logicky chudší. Například máte limitovaný počet projektů, omezený přístup k některým funkcím jako jsou štítky nebo pokročilé filtry. Pokud potřebujete využívat širší škálu funkcí, budete muset přejít na placenou verzi. Tarif Pro stojí 100kč za měsíc.

Pro nové uživatele může být Todoist zpočátku složitější na nastavení. Tato pracovní aplikace má hodně funkcí. Na druhou stranu, hned při registraci můžete zadat, že jste začátečník v práci s aplikací podobného druhu a systém vás provede. Jedná se o webovou a cloudovou pracovní aplikaci, což znamená, že vyžaduje stabilní připojení k internetu. Bez něj nebudete moci synchronizovat úkoly mezi zařízeními nebo mít přístup k nejaktuálnějším datům. Pokud často pracujete v oblastech s nedostupným internetem, může to být omezení.

Forest: Focus for Productivity

Sázíme stromeček, aneb kdo si hraje, nezlobí. Pracovní aplikace, která vám pomůže zůstat soustředění a odolat rozptylování. Nastavíte časový úsek, během kterého se chcete plně věnovat práci a začnete virtuálně sázet strom, který pomalu roste. Pokud vezmete do ruky telefon a začnete ťukat, strom chřadne. Když vydržíte po celou dobu, kterou jste si stanovili, strom roste a sílí. Můžete dokonce pěstovat celé virtuální lesy a za herní peníze zakoupit nové druhy stromů. Pracovní aplikace se těší velké oblibě, je zábavná a motivující.

Water Drinking Reminder

Nástroj navržený k tomu, aby uživatele pravidelně upozorňoval na pití vody. Je dobře známo, že dostatečný příjem vody je klíčový pro udržení dobré hydratace a celkového zdraví. Tato aplikace vám pomáhá sledovat vaši spotřebu tekutin. Jak funguje? Nejprve si nastavíte cíl, například, že dnes chcete vypít čtyři litry tekutin. Během dne vám chodí pravidelná upozornění, abyste se napili. Časovou osu anotací si můžete upravit nebo nastavit sami. Pracovní aplikace nabízí historii spotřeby, ať už ve formě denních, týdenních nebo měsíčních přehledů a vyhodnocení hydratace.

Jdete do toho také? Všechny uvedené aplikace mají obrovské množství stažení a velmi pozitivní recenze od lidí z celého světa. Podporují individuální nastavení, a tak ji můžete přizpůsobit vlastním potřebám a cílům.

.

  • Share this post

    Mějte přehled o nejnovějších pozicích a přístup k VIP článkům

    Přihlaste se k odběru čerstvých aktualit, VIP článků a nejnovějších pozic, které vám mohou pomoci nastartovat kariéru.


    Karierio by Frontman

    Frontman pomáhá inovativním firmám růst v těchto oblastech: technologie, zemědělství, development a služby. Propojuje firmy s talenty a talenty se zajímavými pracovními příležitostmi. A to vše začíná právě tady na kariérním portálu Karierio!